ΛΕΣΒΟΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κάποιοι θέλουν να λιώσουν τις σόλες των παπουτσιών τους στο ευρύ και με πολύ καλή σήμανση δίκτυο μονοπατιών ενός νησιού που έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, 

Σε πολλά σημεία, τα μονοπάτια διατηρούν την παλιά τους λιθόστρωση, μεταφέροντάς σας σε άλλες εποχές. Θα συναντήσετε στο διάβα σας απομακρυσμένα εξωκκλήσια, αρχαιολογικούς χώρους, γέφυρες, βρύσες, αλλά κυρίως το μαγευτικό με τις πολλές εναλλαγές, φυσικό τοπίο της Λέσβου.

Ο Κόλπος της Γέρας είναι περιτριγυρισμένος από κατάφυτες εκτάσεις παρθένου ελαιοδάσους και μαζί με τους ορεινούς και παραθαλάσσιους γραφικούς οικισμούς του, συνθέτει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που προσφέρεται για ατελείωτες περιπατητικές διαδρομές μέσα από τα μονοπάτια της ελιάς. Στο νησί υπάρχουν 11.000.000 ελαιόδεντρα και αν βρεθείτε εκεί τους χειμερινούς μήνες, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ή ακόμη και να συμμετέχετε στο λιομάζεμα και την παραγωγή του λαδιού.

Στον Κόλπο της Γέρας θα βρείτε τις περίφημες Ιαματικές Πηγές Θέρμα που αξίζει να επισκεφθείτε τους χειμερινούς μήνες. Οι γεωλογικές ανακατατάξεις έχουν προικίσει τη Λέσβο με πλήθος ιαματικών πηγών, με διάφορες χημικές συνθέσεις και θερμοκρασίες, οι οποίες βοηθούν αποδεδειγμένα στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Άλλες σημαντικές ιαματικές πηγές είναι αυτές της Εφταλούς, του Πολιχνίτου, του Λισβορίου και της Λουτρόπολης Θερμής. Σε όλη τη Λέσβο έχουν καταγραφεί 14 καταρράκτες στις περιοχές: Παράκοιλα, Σκουτάρος, Βατούσα, Μεσότοπος, Μανταμάδος, Βασιλικά, Άντισσα, Πελόπη. Ο καταρράκτης του Κρινέλου στην Ερεσσό είναι ο μεγαλύτερος ενώ στον καταρράκτη Μαν’ κάτσα, με τα πελώρια σκούρα βράχια ύψους 15-20 μέτρων, οργανώνονται extreme δραστηριότητες, όπως αναρριχήσεις, ραπέλ και flying fox.

Ο περίπλους του νησιού με ιστιοπλοϊκό αποτελεί μοναδική εμπειρία και θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε μη προσβάσιμες από ξηράς παραλίες. Εάν είστε λάτρεις των καταδύσεων σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τους υποθαλάσσιους θησαυρούς του νησιού και όσοι από εσάς ασχολείστε με την ιστιοσανίδα θα βρείτε σε πολλές παραλίες ιδανικές συνθήκες για να οδηγήσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Τέλος, μπορείτε να στήσετε την πιο ευγενική ενέδρα της φύσης, για να παρακολουθήσετε με τα κιάλια σας και να απαθανατίσετε με τις φωτογραφικές μηχανές σας τα σπάνια πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στους υγρότοπους της Λέσβου.

Πηγή: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - https://www.pvaigaiou.gov.gr

 
Επιμελητήριο Λέσβου
Π. Κουντουριώτου 71, Μυτιλήνη 811 00
+30 2251028431, +30 2251029727

Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.