ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο όμορφο λιμανάκι του Αγίου Ευστρατίου οι ψαράδες δένουν τα αλιευτικά και τις βάρκες τους, ενώ από εδώ τα σκάφη αναψυχής ξεκινάνε για να κάνουν τον γύρο του νησιού και να επισκεφθούν τις παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από την ξηρά. Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι αυτές του Αγίου Δημητρίου, του Τρυγάρη, η Τρυπητή, το Φτελιό, τα Γουρνιά και το Λυδαριό.

Αν βρεθείτε σε ένα τέτοιο σκάφος, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την παράκτια βραχώδη ζώνη όπου εντοπίζονται οι θαλασσοσπηλιές, ιδανικό καταφύγιο για τις μεσογειακές φώκιες Monachus Μonachus.

Το νησί παρουσιάζει μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον, καθώς στο βυθό του εκτείνονται τα λιβάδια ποσειδωνίας, γνωστά και ως «φυκιάδες». Τα θαλάσσια λιβάδια των μεσογειακών θαλασσών αποτελούν τόπο κατοικίας και αναπαραγωγής ενός μεγάλου αριθμού θαλάσσιων οργανισμών, ενώ συμβάλλουν στην προστασία των ακτών από τη διάβρωση. Αν είστε λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος, οι Δώδεκα Απόστολοι, το Δασκαλιό και η Βέλια, είναι μερικές από τις πιο πλούσιες σε ψαρότοπους βραχονησίδες, που θα προσελκύσουν εγγυημένα το ενδιαφέρον σας.

Πηγή: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - https://www.pvaigaiou.gov.gr

 
Επιμελητήριο Λέσβου
Π. Κουντουριώτου 71, Μυτιλήνη 811 00
+30 2251028431, +30 2251029727

Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.