ΛΗΜΝΟΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στη μυρωδάτη Λήμνο, που την άνοιξη θυμίζει μια απέραντη πλωτή έκθεση λουλουδιών, πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τους αμπελώνες. Στις πανέμορφες πεδιάδες του ηφαιστειογενούς εδάφους της καλλιεργείται η λευκή αρωματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, από το οποίο παράγονται εξαιρετικά λευκά κρασιά, ενώ στην ανατολική πλευρά του νησιού καλλιεργείται η ερυθρή ποικιλία Λημνιό («Καλαμπάκι» στην τοπική ορολογία), η οποία αναφέρεται από τον Αριστοτέλη ως Λημνία Άμπελος. Εδώ, ο επισκέπτης ρεμβάζει στη φύση προτού σηκώσει το ποτήρι και το μάτι μεθάει από ομορφιά πριν από την πρώτη γουλιά… 

Αν αγαπάτε την περιπέτεια, μπορείτε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ όπως το windsurfing και το kite surfing στην παραλία του Κέρους, στην παραλία του Αυλώνα, του Πλατύ και του Εβγάτη, και στις παραλίες της Μύρινας.

Αν έχετε δικό σας πλεούμενο, ή θέλετε να νοικιάσετε μια βάρκα για να κάνετε το γύρο του νησιού ή να φτάσετε σε μια απομακρυσμένη παραλία, θα ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Αν είστε λάτρης της παρατήρησης πουλιών (bird watching) μπορείτε να επισκεφθείτε τους τρεις, μοναδικού φυσικού κάλλους, υδροβιότοπους, την Αλυκή, την Χορταρολίμνη και την Ασπρολίμνη. Καταλαμβάνουν συνολική έκταση 18.000 στρεμμάτων, έχουν κηρυχθεί Ζώνες Ειδικής Προστασίας και εντάσσονται στο Δίκτυο NATURA 2000. Εδώ θα ανακαλύψετε μια πλούσια ορνιθοπανίδα, με περισσότερα από 250 είδη σπάνιων και υπό εξαφάνιση πουλιών, όπως φοινικόπτερα, φλαμίνγκο, κιρκινέζια και πέρδικες.

Τέλος, αν είστε τυχεροί, ίσως το βλέμμα σας συναντηθεί με ένα από τα περίπου 80 ελάφια που ζούνε στο νησί. Από το 1970, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Μύρινας.

Πηγή: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - https://www.pvaigaiou.gov.gr

 

 

Επιμελητήριο Λέσβου
Π. Κουντουριώτου 71, Μυτιλήνη 811 00
+30 2251028431, +30 2251029727

Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.